Siirry pääsisältöön

RUFUS

Rufus tuli laumaamme puhtaasti palveluskoira ajatuksella, kouluttamaan minusta parempaa koirankouluttajaa. 


"Örkki" pentuna © Nora Renell

Nimi: Woodenshoe's Grey Dawn 
Rotu: Hollanninpaimenkoira, karkeakarvainen
Sukupuoli: uros
Syntymäaika: 2.6.2019
Väri: brindle
Koko: 62cm
Paino: 30,3kg

Kasvattaja/omistaja: 
Mira Salminen, kennel Woodenshoe's

Rufuksen tiedot jalostustietojärjestelmässä

"Örkki" pentuna © Nora Renell

Terveys:

9.11.2020 Silmätutkimus - ICAA kammiokulman poikkeavuus: kohtalainen

19.9.2020  Kivekset - normaalit


Näyttelytulokset:

20.9.2020 Ryhmänäyttely, Hyvinkää (ryhmät 1/7 & 5/6)
Nieminen Antti

"15kk. Sopivan kokoinen. Riittävästi kulmautunut, vaikka hieman suora olkavarsi. Ikäisekseen riittävän tilava rintakehä. Hyvä selkälinja. Sopiva luuston vahvuus. Kevyet, yhdensuuntaiset liikkeet. Hieman korkea-asentoinen häntä. Hyvä kaula. Vahva pää, joka voisi olla hieman pidempi. Erinomainen turkki. Koira vahvistuu vielä."

JUN-ERI, JUK1, SA, PU1, ROP, SERT


19.9.2020 Ryhmänäyttely, Lahti (ryhmät 1/3 & 9/10)
Putkonen Juha

"Keskikokoa kookkaampi. Erinomaiset rungon mittasuhteet ja luusto. Selvä sukupuolileima. Hyvä kallo-osa ja korvien kiinnitys. Hieman pyöreät tummat silmät. Kuono saisi olla pidempi. Hyvä purenta. Vahvat hampaat. Kaunis ylälinja. Hyvin kehittynyt rintakehä ja eturinta. Hyvin kulmautunut, lihaksikkaat raajat. HYvä turkinlaatu, lantio ja hännänasento. Liikkuu maatavoittavasti hyvällä askeleella."

JUN-ERI, JUK1, SA, PU1, ROP, SERT, RYP-4


19.1.2020 Talvinäyttely /ryhmänäyttely, Lahti
Taipale Kati

"Kookas urospentu, joka tänään hyvin raajakkaassa kehitysvaiheessa. Lupaava pää, jossa lähes yhdensuuntaiset linjat. Oikea-asentoiset korvat. Kauniit, tummat silmät. Purenta ok. Ikään sopiva rintakehän tilavuus. Erinomainen rintakehän pituus. Hieman laskeva lantio. Liikkuu vielä pentumaisen kapeasti. Ylälinja saa vakaantua. Erinomainen, karkea karvapeite."

PEK1, KP, ROP


8.12.2019 Voittaja Puppy Show 2019, pentunäyttely, Helsinki
Fagerström Rune

"6kk. Erinomainen tyyppi ja koko. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvät päänlinjat. Vahva kuono-osa. Hyvät silmät. Hieno ilme, hyvät korvat. Lihaksikas kaula, joka liittyy hyvin lapoihin. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä runko. Sopiva luusto. Erinomainen karva. Liikkuu hyvin. Esiintyy ja esitetään hyvin."

PPEK1, KP, VSP


7.12.2019 Helsinki Puppy Show 2019, pentunäyttely, Helsinki

"6kk. Vankka maskuliininen kokonaisuus. Vahva pää. Hyvät tummat silmät. Tasapainoisesti kulmautunut. Sopiva luusto. Vielä hieman pehmeä selkä. Pitkähkö runko. Erinomainen karva. Erinomainen luonne. Liikkuu hyvin."

PPEK1, KP, VSP
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VUOSI 2020

Nähtävästi tänne blogiin tulee kirjoitettua harvakseltaan, mikä osittain selittää miksi puhelimeni on aina tukossa purkamattomista videoista ja kuvista. Tänävuonna lienee aiheellista ottaa tavaksi tyhjentää puhelimen sisältö edes kuukausittain. Näin tammikuun lopulla on hyvä aika istua kauniina tammikuisena päivänä tietokoneen ääreen ja koota yhteen viime vuosi. Etenkin jos on sattunut ärsyttämään jalan niin kipeäksi, että käveleminen saati juokseminen ei tule kysymykseenkään. TAMMIKUU Ruusa oli ehtinyt mammaloman jälkeen treenata aktiivisemmin reilun kuukauden verran. Lisäksi hurahdettiin Rally-tokoon. Kuukauden paras päivä oli kuitenkin 25.1. kun osallistuttiin Mia Laamasen luennolle ja ratatreeniin. Rufus oli vielä tokoryhmässä, jossa tehtiin perusteita.  - 19.1. Rufuksen viimeiset pentunäyttelyt. 11.1. talkoilin Rally-toko kisoissa. 12.1. Senni Huotari tuli pitämään juoksarikoulutusta, jossa olin kuuntelemassa. Aika mahtava päivä täyttää pyöreitä! Ikäkriisi katosi onneksi samantien

MH-luonnekuvaus

MATKA MH-LUONNEKUVAUKSEEN Torstai 21.4. Viimehetken valmistumisena Ruusa pääsi käymään fysioterapeutin käsittelyssä. Teemana takapään lihaksiston rentouttaminen juoksujen jälkeen. Tämä toteutui loistavassa aikataulussa MH-luonnekuvausta ajatellen. Oikeastaan koko keväänvyyhti toteutui paremmin kun MH-luonnekuvaus siirtyi toukokuulta ja järjestyi näinkin pian.  Perjantai 22.4. Team Pussipirujen matka kohti Joensuun MH-luonnekuvausta alkoi täpötäydessä bussissa, jossa pisin odotus keskustassa liikennevaloissa oli jopa seitsemän (7) minuuttia! Ihmisjoukon kärsivällisyys oli kortilla ja saimme seurata monia argumentteja liikenteen sujuvuudesta, joita kanssa matkustajat vaihtoivat kuskin kanssa. Syytönhän toki hän tilanteeseen oli. Bussista hyppäsimme rautatieasemalle odottamaan junaa täydessä varustuksessa. Mukana siis rutkasti lämmintä vaatetta ja kevythäkki. Junaan noustessa jouduimme jäämään ihmispaljouteen jonottamaan, sillä junassa meille valkeni, että juna on ollut loppuu

AJATTELU

Olin tuikitavallisella koiralenkillä lähimetsässä ja törmäsin tähän näkymään. Aurinko valaisi polkua, joka kaartuu petäjän jälkeen vasemmalle, ympäröivä ryteikkö naamioituu taustalle. Tästä näkymästä tuli mieleeni 10.2.2019 valmennusryhmän (VAU 2018-2019) psyykkarin Mari Mäkelän luento "Oppiminen, muisti - AJATTELU". Olen paininut jo vuosia harrastusrintamalla mentaalipuolen (motivaatio) ongelmien kanssa, koska vaadin itseltäni liikaa: analysoin ja näpertelen, en pääse eteenpäin. Toisinaan kokonaisuuksien hahmottaminen on ollut haastavaa, mutta lopulta se suurin yksittäinen tekijä on keskeneräisyys . Kun koira ei osaa eli sille ei opeta esimerkiksi kontaktiesteitä, ei tarvitse kilpailla - kun ei kilpaile, ei voi epäonnistua . Tämän ketjun kiinni saaminen oli työn ja tuskan takana. Tätäkin tekstiä kirjoitan sydänverellä, tiedostaen sen olevan askel oikeaan suuntaan.  Itsensä kritiikille altistaminen, kilpailuhenkisyys ja menestyksen tavoittelu, erittäin hankalia aiheita tällä